Viorel Băltărețu, candidat USR la Camera Deputaților: Clujul ar trebui să preia comunele din jur / Trebuie referendumuri locale
Viorel Băltărețu, candidatul USR la Camera Deputaților, a declarat că este nevoie de comasarea localităților mari cu comunele din jur, pentru ca totul să fie mult mai dinamic. Această soluție ar trebui aplicată și între comune, pentru că se cheltuie bani.
”Soluția ar fi o unificare și o dezvoltare. Cred că e nevoie de o concentrare a administrației și stabilit mult mai clar responsabilitățile fiecăruia.
Noi susținem desființarea Consiliilor Județene și să se facă niște structuri regionale și acolo să existe o conducere și să facem o unificare a localităților. La Cluj, ar trebui să fie un singur primar care să fie peste Florești, Baciu, poate chiar și Feleacu, evident Apahida, și să avem o singură administrație. Mai suplă, mai bine organizată.
Da, toate localitățile astea să devină cartiere. Să fie o primărie de cartier, nepolitică, administrativă, să își facă treaba profesionist. De la nivelul Primăriei să se gândească strategii. Cum facem bulevardul din Florești și până la Jucu? Nu se va mai întâmpla că nu vrea primarul cutare și cutare.
Eu cred că în timp ne va ajunge atâta de rău cuțitul la os, că oricum ne ducem cu deficitul, încât va trebui să facem. Cu cât va fi mai târziu va fi tot mai greu”, a declarat deputatul Viorel Băltărețu, candidat acum pe listele USR la Camera Deputaților.
Acesta a precizat că trebuie legiferate și unele referendumuri locale, pentru deciziile principale, astfel încât primarii să fie ținuți sub control.
”Trebuie voință politică pentru a rezolva problemele oamenilor. Dacă simplifici administrația vei lua decizii mai bune. Poate că ar trebui, o dată cu comasarea localităților, poate ar trebui săî îl putem obliga pe primar să se consulte mai des cu oamenii. Pentru anumite decizii facem referendum. Putem vota online.
Boc se laudă că Clujul este cel mai digitalizat. Pe dracu e cel mai digitalizat! Aș vrea ca fiecare cetățean clujean că aibă un cont, o cetățenie digitală, și tu ca primar să ai contact cu toată lumea în mediul virtual, dar să fii sigur că la capătul liniei este cetățeanul.
Referendumul nu înseamnă să faci urne de vot. Poți face dezbateri, iar votul să fie digital”, a mai adăugat Viorel Băltărețu.
Discuția s-a mai purtat, dar nimeni nu vrea să facă nimic pentru că mulți primari vor rămâne fără putere, iar partidele influență locală.