VIDEO – Discoteca Atlantic din Mănăștur! Ce amintiri – ”Era greu să mergi la Atlantic și să faci figuri, pentru că te ”capsau” cei de pe Mehedinți”
Discoteca Atlantic a funcționat ani mulți în Mănăștur, în locația unde înainte de Revoluția din 1989 a funcționat un cinematograf. După anii 2000, Primăria Cluj-Napoca a evacuat discoteca, reclamată intens de oamenii din zonă, și a redeschis cinematograful, al cărui succes este relativ. Acolo se fac acum evenimente gratuite, inclusiv vizionări de filme, având un rol comunitar.
Revenind la viața de noapte a Clujului din anii 90. Aceasta era net superioară celei actuale.
”Am zis-o și am s-o mai zic, millennials are blessed. Millennials au prins o perioadă de tranziție de la rațele și vânătorii la GTA V; inclusiv atunci când vine vorba de viața de noapte. Am prins puțin din ce rămăsese din viața de noapte a anilor 90 – stilul simplu și ușor inocent de atunci – club Atlantic, apoi Tutankhamun, Obsession, Charma, Zinc, Phi18 și în final NOA cu fițe, luxury style și mult fâs. Ce să zic? Nu vreau să fiu prea melancolic după anii aceia dar cu siguranță au fost niște ani cum nu vom mai trăi. A fost frumos cât a fost”, a relatat un clujean care a prins puțin din acei ani.
Ei bine, tot Mănășturul era la Atlantic, dar veneau și tineri din alte cartiere. ”Greii” erau cei de pe Mehedinți, în frunte cu celebrul Ceapă, dar și ”căpitanii” acestuia.
Era greu să mergi la Atlantic și să faci figuri, pentru că te ”capsau” cei de pe Mehedinți. Au fost acolo confruntări mari, totul se tranșa la intrare, fără ca poliția să intervină în aceste dueluri între găști. Acest lucru a făcut ca la începutul anilor 2000 lucrurile să escaladeze, iar fenomenul infracțional din Cluj-Napoca a atins cote alarmante. Atunci s-au extins afacerile și au apărut casinouri, iar găștile din Mănăștur s-au mutat spre alte cartiere.
Într-un final, aproape toți interlopii din Mănăștur au fost trimiși după gratii, iar acum lucrurile par a fi mai calme sau interlopii sunt mult mai discreți.
Care este istoricul lui Robert Stefan Cicos, cunoscut sub numele de “Ceapă”
Robert Stefan Cicos, cunoscut sub numele de ”Ceapă”, a fost implicat în activități infracționale ca membru al găștilor de cartier din Mănăștur, pe strada Mehedinți. Mai târziu, s-a stabilit în Italia, unde a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni legate de crimele organizate. Conform anchetelor, el a condus o rețea care se ocupa cu furtul și revânzarea de bunuri de lux în Italia și România.
Rețeaua coordonată de ”Ceapă” opera în principal în Italia, de unde fura laptopuri, telefoane mobile și parfumuri. Aceste bunuri erau ulterior trimise în România și vândute prin intermediul unor complici, precum Cristian Nedelea și Alexandru Tritean. Prejudiciul estimat de procurori a depășit 100.000 de euro.
În timpul perchezițiilor, autoritățile au descoperit cantități semnificative de bunuri furate la domiciliul lui Cristian Nedelea. Ancheta a durat mai mult de patru luni, în care au fost monitorizate convorbirile telefonice ale membrilor rețelei și toate transporturile de bunuri furate către România. Mai mult, au fost identificate toate persoanele implicate în aceste activități infracționale.
Gruparea de crimă organizată din Italia avea două moduri de operare. În primul, foloseau carduri falsificate pentru a scoate sume mari de bani din conturile victimelor, apoi cumpărau bunuri la prețuri reale și le revindeau la Cluj la un discount semnificativ., direct din portbagaj. Al doilea mod implica furtul direct al bunurilor de valoare, iar complicii primeau un procent din valoarea acestora.
La sfârșitul anului 2005, Robert Stefan Cicos a fost eliberat din închisoare în Italia, unde ispășise o pedeapsă de doi ani pentru infracțiuni legate de crima organizată.
A fost pe dracu superioara viata de noapte de atunci, voi nu sunteti intregi la cap. Sau poate ca in minutea autorului faptul ca erau ”jupani” Ceapa, Gore si Tepes si te luau la pumni din senin daca nu le placea moaca ta facea sa fie o viata de nopte super :))) Ce discoteci anoste erau atunci, unde tinerii puteau cel mult sa bea si sa se bata si ce cluburi sunt azi, cand Clujul si ROmania au cluburi in topurile europene (a se citi DJ Mag si alte reviste de specialitate). Ca sa nu mai vorbim ce artisti au concerte azi la Cluj si cine venea in anii 90 in Clujul lui Funar si in Romania. Inteleg nostalgia, dar sunteti complet rupti de realitate. Numai niste cretini pot face asemenea comparatii sau unii care stau in casa si nu stiu cum e viata de noapte din oras