Ascensiunea maneliștilor ia amploare la Cluj. În ultima lună, nume grele din industrie au avut concerte în „orașul culturii”, Leo de la Rosiori, Dani Mocanu, iar sâmbătă, pe 15 februarie Jador a fost la NOA, un club de fițe din oraș. Manelistul însă nu s-a rezumat doar la concert, înainte să înceapă seara acesta a ajutat o bătrânică care a fost la cumpărături la LIDL, în Zorilor.
Interpretul a făcut și un comentariu, despre cât de mult s-au „răcit” ardelenii care erau buni odinioară.
„O femeie în vârstă își întindea mâinile spre trecători, implorându-i cu privirea și cuvintele ei pline de speranță, însă nimeni nu părea să-i acorde atenție. Oamenii treceau nepăsători pe lângă ea, ca și cum nici nu ar fi existat. Chiar și aici, în Ardeal, unde odinioară bunătatea și solidaritatea erau trăsături definitorii ale comunității, sufletele par să se fi răcit, iar compasiunea a fost uitată”, a transmis Jador, pe numele complet Remus Ionuț Dumitrache.
Jador a început anul 2025 cu probleme, artistul anunțând în urmă cu puțin timp că a rămas fără canalul de YouTube. DeSanto, fostul impresar al artistului, a susținut că ar fi vrut să își recupereze drepturile de autor pe care le-ar fi avut pe piesele lui Jador, astfel că i-ar fi dat câteva strike-uri pe YouTube.
Dacă în trecut manelele erau asociate cu un anumit stereotip social, acum ele sunt acceptate în rândul unui public mai larg, inclusiv de către tineri din medii diverse. Tot mai mulți influenceri, artiști și persoane publice normalizează ascultarea acestui gen muzical.