ȘTIRI NON-STOP CLUJ

Un afacerist clujean vrea să resusciteze hotelul „Alpin“ de la Muntele Băișorii. Clujul va mai avea un „mini Wonderland” cu un SPA gigantic: „Mă duc cu valul”

Băile de la Jucu, pentru că acolo se face o mega stațiune, vor fi la fel ca cele de la Figa sau Ocna Mureș - VIDEO
Băile de la Jucu, pentru că acolo se face o mega stațiune, vor fi la fel ca cele de la Figa sau Ocna Mureș - VIDEO

Situat la o altitudine de 1.385 metri, Hotelul Alpin din stațiunea Muntele Băișorii, județul Cluj, a fost vândut în anul 2023. Noul proprietar, un afacerist clujean, ar planifica să-l transforme total în următorii ani. Staţiunea Muntele Bãişorii este cea mai cunoscută staţiune de schi a clujenilor şi un loc de o frumuseţe aparte.

Staţiunea este situată la obârşia pârâului Gera (izvor al văii Ierţa), pe culmile ce pleacă spre est din vârful Buscat (1676 m), pe teritoriul comunei Băişoara (jud.Cluj). Hotelul Alpin are 58 de camere cu băi proprii și balcoane. Este dispus pe 8 niveluri D+P+6E și are o suprafață utilă de 3.216 mp. Terenul aferent proprietății are o suprafață totală de 3.150 mp.

Patronul Wonderland vrea să pună pe picioare hotelul „Alpin” din Băișoara, Cluj

„De 30 de ani am ideea asta și dorința să-l fac, să-l resuscitez, pentru că s-a tot degradat și s-a dus tot în jos, în primul rând pentru că nu s-a investit în pârtie, că pârtia este cheia. E simplu: dacă mergi la mare și n-ai mare poți să ai hoteluri de 500 euro sau dacă ai mare și n-ai plajă cum trebuie… Deci, practic, cheia la Băișoara este pârtia, pârtile și domeniul schiabil în general, și eu stau acum în expectativă, mai trebuie să rezolv ultimul aviz de la ISU. Sper în 2-3 luni să am autorizația. Oricum, vreau să încep treaba când e clar cu pârtia. Când e clar cu părtia și se face treabă, atunci automat mă duc cu valul.

O să fac ceva ca un fel de mini-Wonderland, cu trei restaurante, cu trei săli de conferință, cu cramă, cu un SPA destul de mare, mai mare decât cel de la Wonderland, cu tot felul de terase în jos – am construit în pădure, cu patinoar, cu teren de mini-golf deasupra, cu heliport, cu… e super mișto clădirea”, a povestit Darius Mârza, la ZIUA LIVE.

Băișoara (în maghiară Járabánya sau Kisbánya, în germană Kleingrub) este o comună situată în nord-estul Munților Apuseni, cunoscută pentru stațiunea montană cu același nume. Comuna este formată din nouă sate: Băișoara, Frăsinet, Săcel, Moara de Pădure, Muntele Bocului, Muntele Cacovei, Muntele Băișorii, Muntele Filii și Muntele Săcel. Stațiunea Băișoara se află la poalele estice ale Muntelui Mare, pe cursul mijlociu al râului Iara, la aproximativ 50 km de Cluj-Napoca, la altitudini cuprinse între 1.200 și 1.500 de metri. Printre principalele obiective turistice din zonă se numără Cetatea Liteni, datând din secolul al XIII-lea, situată în satul Liteni, Monumentul Eroilor și pista de schi.

Așezarea Băișoara își are originile înainte de secolul al XV-lea, deși prima mențiune documentară datează din 1426. Localitatea a fost parte a domeniului cetății Iara, un domeniu regal, iar începuturile sale sunt strâns legate de activitățile miniere aurifere. Denumirea maghiară „Banya” face referire chiar la acest aspect, însemnând „mină” sau „baie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *