Micii spectatori clujeni sunt așteptați la finalul săptămânii la Teatrul de Păpuși „Puck” la două spectacole pline de farmec: „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, în regia lui Rumi László (sâmbătă, 15 februarie, de la ora 11) și „Frumoasa din pădurea adormită”, în regia lui Gabriel Apostol (duminică, 16 februarie, de la orele 11 și 12.30).
Acțiunea spectacolului „Teatrul Umbrelor”/„Árnyak színháza”, programat sâmbătă, 15 februabrie, de la ora 11, începe într-un orășel de provincie, al cărui teatru își închide porțile. Bătrâna doamnă sufleur, Ofelia, stinge luminile rampei. Luându-și rămas bun de la scenă, ea este copleșită de amintiri și are senzația că este urmărită. Ajungând în odaia ei se instalează în balansoar și surprinde ființele misterioase care o urmăreau: umbrele personajelor pe care le cunoștea din spectacole.

Regia și dramatizarea: Rumi László.
Scenografia: Molnár Jacqueline.
Compozitor: Bakos Árpád.
Asistent regie: Urmánczi Jenő.
Distribuția: Balogh Dorottya, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Mostis Balázs și Szűcs Tamás.
Instrumentist: Horváth Jonathán.
Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru
ani.
Basm îndrăgit din literatura universală
De asemenea, duminică, 16 februarie, de la orele 11 și 12.30, pe scena instituției va fi prezentat spectacolul „Frumoasa din pădurea adormită”, după Charles Perrault, în viziunea regizorală a lui Gabriel Apostol. Acesta aduce în atenția spectatorilor de toate vârstele o feerie, un basm îndrăgit al literaturii clasice universale, o poveste despre bine și rău, despre destin, prietenie și iubire.

Scenografia este semnată de Andra Cotiușcă, iar ilustrația muzicală de Dan Bălan.
Distribuția: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Laura Corpodean, Ionuț Constantinescu, Robert Trifan, Iulian Lungu, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie, Andra Cotiușcă și Adina Ungur.
Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.
Totodată, spectacolul va avea o reprezentație și marți, 18, februarie, de la ora 17.
Informații despre bilete
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică costă 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri costă 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.
Biletele se pot achiziționa online, accesând următoarele linkuri:
Pentru spectacolul de sâmbătă, de la ora 11:
Pentru spectacolul de duminică, de la ora 11:
Pentru spectacolul de duminică, de la ora 12.30:
Pentru spectacolul de marți, de la ora 17:
De asemenea, se pot achiziționa bilete și de la casieria din foaierul teatrului, în limita locurilor disponibile, înainte de intrarea la spectacole.
Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.
Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.