Stațiunea de lângă Cluj care este peste tot ce oferă litoralul. E ”Marea din Ardeal” – FOTO
Băile Figa sunt o adevărată oază de relaxare, unde turiștii chiar se simt răsfățați.
Parcul balnear, inaugurat în 25 iunie 2010, a intrat într-un nou sezon turistic, care se anunță a fi grandios.
Zona cu apă sărată este punctul forte al stațiunii. Lacul e curat și bine îngrijit. ”Se vede că s-a investit mult. Curat a fost tot timpul, dar acum parcă e și mai și. Eu nu am mai fost aici de doi ani, dar m-am dus direct la aerosoli care fac foarte bine pentru gât și plămâni, pentru tot organismul. Și băile de sare sunt foarte, foarte bune și prețurile sunt foarte bune. 20 de lei nu e mult față de alte locuri”, ne-a spus o doamnă din Beclean, care s-a întors recent de la muncă din străinătate pentru că s-a pensionat.
Oamenii cred că la Băile Figa prețurile sunt decente
Oamenii merg la Figa pentru o baie de sănătate. ”Prețurile sunt foarte bune, nu sunt exagerate. Poate veni oricine. Singurul lucru pe care îl așteptăm de când s-a deschis stațiunea este un parc pentru rulote. Nouă ne-ar plăcea să fie un camping organizat. unde să avem toate condițiile.
Anul acesta am văzut că e aproape gata o zonă de promenadă care cred că va fi foarte frumoasă. Aerosolii sunt grozavi. De când vin aici nu mai răcesc. Și apele sărate m-au ajutat enorm. Noi preferăm Băile Figa pentru că sunt aproape de noi, cumva în drum, poate vom mai încerca și alte zone, însă deocamdată ne place mult aici.
Eu, una, recomand stațiunea. Am și prieteni care au venit și s-au cazat pe la căsuțe și le-a plăcut foarte mult, condițiile sunt bune, prețurile sunt bune, per total e foarte bine”, conform timponline.ro.
Zona de tobogane de la Băile Figa este raiul prichindeilor
Zona cu piscine și tobogane e populată mai ales de tineri și copii care se bălăcesc cât e ziua de lungă. Toboganele pleacă de la o înălţime de peste 10 metri şi au diferite elemente dinamice, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, pe o lungime la sol de peste 35 de metri, până la 67 de metri. Pentru acest al doilea sistem de divertisment acvatic apa este încălzită de un grup termic cu 20 de panouri solare.
Primul dintre tobogane, cel denumit ”Kamikaze”, este o îmbinare de elemente galbene şi oferă senzaţii tari, prin viteza foarte mare de alunecare.
Al doilea tobogan, pe numele său ”Concurs”, are trei piste de alunecare, două de culo
arte albastră şi una de culoare albă, oferind posibilitatea de coborâre simultană pentru trei persoane.
Cel de-al treilea tobogan, ”Spirala”, este o îmbinare de elemente roşii şi albe, cu serpentine, bucle şi alte efecte de senzaţie, oferind amatorilor de adrenalină o glisare pe aproape 70 de metri lungime, până la piscina de colectare.
Centrul Legacy este o altă atracție a Băilor Figa
”Nu cred că există undeva o proprietate a statului român cu asemenea funcțiuni destinate, gratuit, anumitor categorii sociale. Și vorbim despre oameni cu probleme locomotorii, oameni cu anumite boli din 18 primării ce fac parte din Grupul de Acțiune Locală Ținutul Haiducilor. Ei vor avea acces gratuit.
Desigur că vor avea acces și ceilalți turiști din Băile Figa însă contra cost. Banii pe care îi vom încasa de la turiști îi vom folosi ca să întreținem clădirea care are o parte la subsol la fel de mare ca cea de pe sol pentru că acolo sunt instalațiile de filtrare, de aer condiționat.
Plus că avem și o sală de bowling pe care o vedeți doar pe la privați, prin mall-uri, avem sală de gimnastică, fitness, yoga, avem săli pentru conferințe, dar și bibliotecă. Pe lângă acest centru mai avem o clădire în lucru care completează acest centru fiind vorba de un spital de recuperare.
El este centru social de zi, dar are cabinete medicale. Nu e un spital cu internare, ci de zi, iar anumite categorii vor avea acces gratuit. Turiștii vor putea beneficia și ei contra cost de aceste servicii”, a spus un oficial.
Anual, la Băile Figa merg cel puțin 200.000 de turiști, majoritatea din Ardeal, dar vin într-un număr mare și din Bucovina sau din sudul țări.