ȘTIRI NON-STOP CLUJ

Reușită COLOSALĂ pentru Cluj! Se construiește un nou SPITAL de Copii de la zero, primul din România

Reușită COLOSALĂ pentru Cluj! Se construiește un nou SPITAL de Copii de la zero, primul din România
Reușită COLOSALĂ pentru Cluj! Se construiește un nou SPITAL de Copii de la zero, primul din România

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, face fix ce a zis și a semnat contractul de execuție a noului Spital de Copii din Cluj, lucrare ce se va face de la zero.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a semnat joi, 13 martie a.c., contractul privind lucrările de construire a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, o structură nouă, în sistem monobloc.

Alin Tișe a declarat că acest spital este o ”prioritate absolută a forului administrativ județean și cel mai important proiect al Clujului în domeniul sănătății”.

Contractul a fost atribuit, la finalul procedurii legale de licitație, asocierii BOG’ART – CCN ALTYAPI YATIRIMLARI VE İNŞAAT ANONIM ŞIKRETI – UTI CONSTRUCTION AND FACILITY MANAGEMENT – DACORUM GRUP – D.Z. MEDICALE – TERRATEST GEOTEHNIC S.A., prin lider al asocierii BOG’ART S.R.L, cu o valoare de 970.011.238,95 lei, fără TVA.

@clujenii Detalii pe clujenii.ro. Dacă aveți sesizări de știri ne puteți scrie pe WhatsApp 0722804093 #fyp #clujenii #stiri #cluj ♬ sunet original – www.clujenii.ro

Primul spital pediatric în sistem integrat construit de la zero, după Revoluție, de către o autoritate publică din România, va fi construit în cartierul clujean Borhanci și va deservi cca. 50.000 de copii/an, din întreaga țară.

Unitatea cu profil regional, care va constitui și un model de bună practică în domeniul infrastructurii medicale mari, va fi un centru de excelență clinică și științifică, la cele mai înalte standarde europene, urmând să ofere un spectru larg și complex de servicii medicale destinate micilor pacienți.

Noul Spital Clinic de Urgență pentru Copii va dispune de 506 paturi pentru spitalizare continuă, 51 de paturi pentru spitalizarea de zi și 30 de paturi aferente serviciului ATI.

Construcția va începe inițial din fondurile Consiliului Județean Cluj, iar treptat va fi obținută finanțare și de la București și din fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *