Micii spectatori clujeni sunt așteptați duminică, 9 martie, de la orele 11 și 12.30 la Teatrul de Păpuși „Puck” să urmărească „Fun fact”, în regia Deliei Gavlițchi, un spectacol care are în prim-plan simbioza unică între fluturii albaștri și furnicile roșii din zona Bonțida-Răscruci.
De asemenea, sâmbătă, 8 martie, de la ora 11, va fi prezentat spectacolul „A kíváncsi elefántkölyök”/ „Elefănțelul curios”, în regia lui Koblicska Kálmán și a Ibolyei Varga.

Fun fact! Știați că la aproximativ 30 de kilometri de Cluj, pe la Bonțida-Răscruci, există această specie de fluturi albaștri care trăiesc în simbioză cu furnicile roșii? Oare cum au ajuns ei să aibă genul acesta de relație și cum reușesc să își gestioneze diferențele?
Pornind de la o situație reală din apropierea noastră imediată, spectacolul „Fun fact”, programat duminică, 9 martie, de la orele 11 și 12.30, croșetează cu mult umor în jurul ideilor de acceptare, comunicare și conviețuire interetnică.

Regia: Delia Gavlițchi
Scenariu: Ana Cucu Popescu
Scenografia: Florin Suciu
Distribuția: Balogh Dorottya, Andreea Bolovan, Domokos Szabolcs, Robert Trifan
Muzica: Domokos Előd
Coregrafie: Varga Hunor-József
Asistent regie: Vlad Chiriac
Asistentă dramaturgie: Csog Brigitta
Spectacolul este adresat întregii familii, este preponderent nonverbal, dar conține și pasaje în limbile română și maghiară.
O producție ESUA – Asociație culturală româno-germană, în parteneriat cu Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca. „Fluturii albaștri – teatru social pentru întreaga familie” este un proiect cultural co-finanţat de Administrația Fondului Cultural Național.
De asemenea, marți, 11 martie, de la ora 17, va fi prezentat spectacolul „Rățușca cea urâtă”, în regia Ibolyei Varga.
Spectacolul despre un elefănțel care pune prea multe întrebări
De asemenea, sâmbătă, 8 martie, de la ora 11, va fi prezentat spectacolul „A kíváncsi elefántkölyök”/ „Elefănțelul curios”, după Rudyard Kipling, în regia lui Koblicska Kálmán și a Ibolyei Varga.
Simpaticul elefănțel tulbură liniștea animalelor din junglă punând prea multe întrebări. Ca urmare, este alungat și are parte de multe aventuri care îl fac mai înțelept.
Distribuția este alcătuită din Balogh Dorottya, Giriti Réka, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Csortán Márton, Domokos Szabolcs și Mostis Balázs.
Spectacolul va fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.
Informații despre bilete
Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică costă 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.
Biletele se pot achiziționa online, accesând următoarele linkuri:
Pentru spectacolul de sâmbătă, de la ora 11:
Pentru spectacolul de duminică, de la ora 11:
Pentru spectacolul de duminică, de la ora 12.30:
Pentru spectacolul de marți, 11 martie, de la ora 17:
De asemenea, se pot achiziționa bilete și de la casieria din foaierul teatrului, în limita locurilor disponibile, înainte de intrarea la spectacole.
Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.
Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal ”WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.