NU, problema nu este că Georgescu a luat peste 22% din voturi la ALEGERILE PREZIDENȚIALE de duminică/PSD-PNL-USR au fost „pălmuiți” de români – EDITORIAL
A fost o noapte grea pentru România, o noapte în care fiecare vot a contat. Călin Georgescu, candidatul „independent” care a ajuns pe prima poziție în turul doi al Alegerilor Prezidențiale, a zguduit scena politică românească. Niciun candidat de la partidele clasice PSD-PNL nu intră în turul doi, Elena Lasconi îl depășește pe Ciolacu cu vreo 2000 de voturi, având 19,17% după numărarea a 99,97 % dintre acestea.
Deci DA. Călin Georgescu, un candidat naționalist, anti-european și pro-rus, ocupă primul loc după primul tur al prezidențialelor. De ce a câștigat Georgescu? Război hibrid, revoltă? Păi în primul rând, poate partide ca PNL, PSD și USR ar trebui să se întrebe nu de ce un „politician-fantomă” ca Georgescu a reușit să ia acel scor cu fermele de troli de pe TikTok, ci de ce niciunul dintre ceilalți candidați, cu partide în spate, nu au reușit să convingă nici măcar 30% dintre români?
Toată campania electorală a fost o bătaie de joc la adresa românilor. Candidați slab pregătiți, candidați fără niște programe adaptate nevoilor românilor, candidați fără noțiuni elementare despre geopolitică.
Deci da sunt rezultate șocante. Odată cu această alegere, România se alătură unui trend european al ascensiunii partidelor și liderilor politici cu viziuni radicale, în contextul în care extrema dreaptă a câștigat teren semnificativ în alte state, precum Austria, unde FPÖ a obținut recent o victorie. În cazul lui Călin Georgescu, rămâne neclar dacă succesul său este exclusiv rezultatul unei campanii intense pe rețelele sociale în ultimele două săptămâni sau dacă acesta beneficiază de sprijin extern.
Speculațiile privind o posibilă influență rusă sunt alimentate de reacțiile de la Moscova. Agenția de știri Ria Novosti, de exemplu, a salutat public succesul lui Georgescu, descriindu-l drept „un candidat aliniat Rusiei”. Această susținere ridică întrebări asupra influenței externe în politicile interne ale României.
Călin Georgescu este moștenirea pe care ne-o lasă Klaus Iohannis după 10 ani de mandat. Vrem explicații de la liderii PNL-PSD, dar și mai mult vrem partidele clasice să se mobilizeze înainte de Alegerile Parlamentare din 1 decembrie 2024, pentru că suflă un vânt rece și violent din Est, iar victimă pare a fi democrația României.
FOTO. Trolii lui Georgescu îndeamnă deja pe Social Media oamenii să voteze partide mici ca POT ca partidele clasice să piardă puterea/comentarii la o știre despre Georgescu pe Facebook