Așa cum era de așteptat primarul Emil Boc începe să își caute justificări și explicații pentru pierderea a 30 de procente din voturile clujenilor. Acesta a fost votat de 45% dintre clujeni, iar Sabin Sărmaș de 30%. La alegerile din 2020, Boc lua singur 70%.
Rapid a găsit explicații pentru faptul că nu a fost capabil să finalizeze licitația pentru Centura Clujului. Reamintim că înainte de campanie spunea că mafia imobiliară îi vrea „capul”, deși el este cel care dă autorizații pentru blocuri.
Boc crede că cineva a ”lucrat” pentru ca el să piardă procente, care s-au dus la Sabin Sărmaș
”Am cumpănit mult asupra impactului acestei decizii. M-a afectat, da și evident că a fost folosită cu multă dezinformare, punându-se pe seama primarului că se anulează o astfel de licitație, când nu e treaba primarului. O să analizez și din punct de vedere tehnic, pentru că, acum uitându-mă retrospectiv, foarte multe lucruri care s-au întâmplat nu mi se mai par întâmplătoare.
Adică, faptul că cineva vine singur la licitație, așteaptă evident să se parcurgă procedura, vi cu o ofertă cu 30% mai mare când legea îți permite un maxim de 15%, să aștepți ca această licitație să fie exact în buza alegerilor, să ataci la CNSC și CNSC-ul, care are termen minim de 30 de zile și, deobicei, dă o rezoluție după 40-60 de zile, să se pronunțe în 12 zile că se respinge, toate acestea înaintea alegerilor.
Nu vreau să fiu acum suspicios, dar când îți calculezi când trebuie să se dea rezultatul și ăla să fie exact în începerea campaniei electorale, când să se dea rezoluția CNSC, exact în campania electorală, îți dai seama că ceva nu e tocmai normal acolo. Am un început de dovadă, cum se pune în drept.
Ceva a fost parte a unui plan mult mai mare. A fost cea mai agresivă campanie împotriva mea de când sunt primar“, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE.
La fel de bine s-ar putea spune că Emil Boc avea tot interesul să se anuleze licitața de la Centura Clujului, pentru că oricum nu are bani să o facă. Licitație fără finanțare e degeaba.
1 comentariu