Clujul, deși se laudă cu dezvoltare turistică și o imagine de județ modern, continuă să dea greș la un capitol esențial: ospitalitatea culinară. În Duminica Floriilor, când mii de clujeni și turiști au ieșit să se bucure de vremea bună, Motelul Gilău – unul dintre puținele locuri din apropierea orașului unde se mai poate lua masa decent – a fost efectiv luat cu asalt.
Cu parcarea plină, terasa ocupată la refuz și ospătarii epuizați, situația a ajuns rapid în punctul în care vizitatorii erau trecuți pe listă și rugați să aștepte până când se eliberează o masă.
Scenele de aglomerație nu sunt o excepție, ci o consecință directă a lipsei acute de restaurante în zonele de interes turistic din Cluj și împrejurimi.
„Am așteptat o oră pentru o masă și alte 40 de minute să fie adusă mâncarea, mămăligă cu pește, să nu credeți că ceva mai sofisticat. Asta e situația nu ne plângem. Când ajungi aici ești trecut pe o listă online, în momentul în care se eliberează masa primești un mesaj pe telefon”, explică un turist.
Duminica Floriilor este una dintre puținele zile din postul Mare în care este dezlegare la pește. Potrivit obiceiurilor, peștele nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare. Mulți s-ar putea gândi că aglomerația din zonă a fost creată din cauza sărbătorii, dar nu este cazul.
„Așa este de fiecare dată când ajungem aici. Păcat de Cluj, avem multe zone turistice frumoase, dar nu s-a prea investit și pe partea de Horeca”, spune o clujeancă.
1 thought on “Lipsa restaurantelor din zonele turistice a Clujului îi lasă flămânzi pe vizitatori! La Motel Gilău, arhiplin în Duminica Floriilor/Oaspeții puși pe lista de așteptare pentru o masă”
Felicitări și numai bine și pe mai departe!Clienți multi și mulțumiți!