ȘTIRI NON-STOP CLUJ

Izvorul regelui Alexandru Macedon, comoara ascunsă de lângă Cluj

Izvorul regelui Alexandru Macedon, comoara ascunsă de lângă Cluj
Izvorul regelui Alexandru Macedon, comoara ascunsă de lângă Cluj

La doar 20 de kilometri de Cluj-Napoca, în satul Săndulești, se află un loc legendar: izvorul regelui Alexandru Macedon. Potrivit tradiției locale, marele cuceritor ar fi poposit aici, iar calul său, Bucefal, ar fi marcat piatra izvorului cu o lovitură de copită.

Legenda izvorului lui Alexandru Macedon

Locuitorii din Săndulești povestesc că regele Alexandru Macedon (356 – 323 î.e.n.), unul dintre cei mai mari lideri militari ai istoriei, ar fi făcut un popas în această zonă pentru a se odihni și a bea apă din izvorul cu apă limpede și rece.

Legenda spune că Bucefal, calul său cu puteri fantastice, a lovit cu copita piatra de la gura izvorului, lăsând o urmă vizibilă și astăzi. Se mai povestește că nările calului ar fi scos foc, iar aceste „flăcări” ar fi marcat piatra din jurul izvorului. Ba mai mult, urma lăsată de regele macedonean, îngenuncheat pentru a sorbi apă, ar fi rămas imprimată pe stânca ce protejează izvorul, scrie Ziarul Făclia.

Un loc încărcat de mituri

Poveștile despre Alexandru Macedon sunt numeroase și pline de elemente fantastice. Se spune că ar fi întâlnit giganți și pitici, ar fi fost înghițit de un pește uriaș, iar în călătoriile sale ar fi descoperit Fântâna Tinereții. Unele legende locale din Săndulești ar putea fi inspirate din astfel de mituri antice.

Alexandru Macedon – cuceritorul lumii antice

Dincolo de legende, istoria consemnează că Alexandru Macedon a fost unul dintre cei mai mari conducători ai lumii. Într-o carieră militară fulgerătoare, el a creat cel mai vast imperiu cucerit vreodată până atunci, întinzându-se din Grecia până în Egipt și India. Moștenirea sa a influențat profund cultura și civilizația lumii antice.

Astăzi, izvorul de la Săndulești rămâne un punct de atracție pentru cei pasionați de istorie și legende, un loc unde trecutul și mitul se împletesc într-o poveste fascinantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *