După trei ani petrecuți departe de Cluj-Napoca, un cuplu de nomazi digitali a spus adevărul despre viața în alte țări

0
După trei ani petrecuți departe de Cluj-Napoca, un cuplu de nomazi digitali a spus adevărul despre viața în alte țări

După trei ani petrecuți departe de Cluj-Napoca, un cuplu de nomazi digitali a spus adevărul despre viața în alte țări

Familia Tigănaș – Brândușan este de trei ani plecată în Spania, unde s-a stabilit pentru a gusta din plăcerea vieții de nomazi digitali. Aventura a pornit la final de pandemie Covid și s-a prelungit până astăzi.

Corina Brândușan lucrează în public relation și comunicare, așa că munca remote este ideală. Andrei Țigănaș ține cursuri online de vorbit în public, dar are și alte activități care se potrivesc vieții de nomad digital. Cei doi au împreună o fetiță și au trăit deja în mai multe orașe de pe coasta Spaniei.

La împlinirea a trei ani de la plecarea din Cluj-Napoca, Corina Brândușan a spus ce a învățat în acești ani interesanți.

Se-mplinesc azi 3 ani de când a început aventura.

3 ani de când eu și Andrei lucrăm remote, de când trăim în Spania și profităm de lunile de vară ca să descoperim profund (nu doar să vizităm) alte țări; până acum am avut astfel de experiențe complexe, de minim o lună în Franța și Maroc. Vara asta urmează Țările Baltice.

Las aici câteva idei, gânduri, conștientizări din acești 3 ani. Mi-au venit spontan acum, când mi-am dat seama că, iată, au trecut deja 3 ani:

Lucrez mult mai bine și mai eficient când sunt relaxată decât atunci când simt presiune. Așa că, fă bine dragă Corina, relaxează-te: yoga, masaj, exerciții de concentrare, plimbări. Că de lucru este și va fi tot mai mult, din ce văd.

Ieșirea din rutină e obligatorie. De exemplu o plimbare pe malul mării face minuni în materie de eficiență, concentrare, creativitate, setare de obiective.

Cu o bună organizare, (aproape) orice e posibil. Dar ca să ajungi acolo, e nevoie de liniște.

Dacă îți faci treaba cu drag și fără să-ți bagi picioarele, oportunitățile vin și dacă ești departe (sau mai ales dacă ești departe). Și chiar au venit, de unde nici nu bănuiam.

Să am timp pentru mine nu e un moft, ci o necesitate. Târziu am aflat, dar mai bine acum decât deloc.

Prietenii adevărați rămân prieteni, chiar și la distanță. Prietenii noi apar dacă le dai ocazia. Vechi sau noi, toți sunt acolo când le dau voie și le arăt că îi prețuiesc.

Un experiment – cum a fost venirea noastră în Spania – se poate transforma în stil de viață.

Gândurile pot veni automat și-n română, și-n engleză, și-n spaniolă. Nu chiar în toate limbile deodată.

Nicăieri nu sunt străină. Și nici nu mă simt astfel.

Fiecare lucru vine cu + și cu -, iar viața în altă țară (sau la tine în țară) nu face exceptie. Ești liber/ă să-ți alegi binele.

Nu am un răspuns la întrebarea pe care o primesc constant de 3 ani încoace: “Și, cum e, vă mai întoarceți în România?” Știu că oricând putem reveni în țară. Oricând putem alege alt oraș/altă țară în care să locuim atât timp cât ne e bine. #nopressure

Acasă e un concept, nu un loc fix. Poate fi pe malul mării, în vârf de munte, într-o rulotă sau într-un mare oraș”.

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2024 © Clujenii.ro | Toate drepturile rezervate