Magazinele Lidl din România oferă o gamă variată de produse de calitate, iar prețurile atractive la carnea de porc și de pui sunt o atracție majoră pentru clienți. Totuși, puțini sunt cei care știu de unde provine carnea proaspătă vândută în rafturile retailerului german.
Lidl România colaborează cu peste 100 de furnizori locali, asigurându-se astfel că produsele vândute sunt proaspete și de calitate. Conform reprezentanților retailerului, aproape 90% din cantitatea totală de carne proaspătă din magazine provine de la furnizori din România. Acest lucru se aplică nu doar cărnii, ci și fructelor și legumelor, care sunt, de asemenea, în mare parte de origine românească.
„În acest moment, la împlinirea a cinci ani de prezenţă pe piaţa de retail din România, avem peste 100 de colaboratori din România, pentru diverse categorii de produse pe care să le oferim clienţilor noştri. Legumele şi fructele nu sunt însă singurele produse proaspete care provin din România. Carnea proaspătă din magazinele Lidl provine aproape în totalitate (aproximativ 90%) de la furnizori din ţara noastră”, explică reprezentanții Lidl.
Deși România produce o cantitate considerabilă de carne de porc, un studiu realizat de cercetătorii de la ASE arată că mulți crescători preferă să importe carne. Studiul evidențiază paradoxul în care, în ciuda producției interne mari, România continuă să importe cantități semnificative de produse, în special carne de porc.
Aceasta ridică întrebări cu privire la motivele care stau la baza acestor importuri, deși producția locală ar putea satisface cerințele pieței interne.
În concluzie, Lidl România se mândrește cu parteneriatele sale cu furnizori locali, asigurându-le clienților carne proaspătă în proporție de 90% din surse românești. Cu toate acestea, importurile continuă să joace un rol important în aprovizionarea cu carne, ceea ce reflectă complexitatea pieței și preferințele pieței locale.