Arhitectul șef al Clujului, Claudiu Salanță, a spus că traficul intens din Cluj-Napoca este legat de faptul că prețul apartamentelor este mare și oamenii nu-și permit locuințe în oraș. Clujenii au cumpărat în Florești, Apahida și Baciu, dar fac naveta în oraș și aglomerează străzile.
”România a pierdut 4 milioane de oameni. Clujul nu a pierdut nimic. Suntem singurii. Datorită dezvoltării necontrolate în zona periurbană (…) noi punem compasul și vedem – ai grădiniță, ai școală, ai transport în comun (…) dar nu construiești bloc lângă bloc. Acum plătim oalele sparte ale unor administrații.
Am încercat întotdeauna să prioritizăm interesul public. Știți că în Zorilor nu am mai făcut bloc de 14 etaje, am expropriat și avem parc. În urma deciziei mele, m-au bombardat, au finanțat campanii împotriva mea, și dacă mă întâlnesc cu inamicii îi respect, stau de vorbă la o cafea, chiar dacă suntem în interes administrativ, dar totul în limitele legii. E bună discuția asta. Noi avem cartierul proiectul Sopor, un cartier ca la carte. Rămân la părerea că dezvoltarea metropolitană a Clujului, împreună cu trenul metropolitan, care va intra înainte de Paști într-o comisie interministerială, combinate cu centura metropolitană, vei avea extinderea ariei de calitate și la prețuri accesibile și extinderea zonei economice – locuri de muncă bine plătite. Ai un viitor a unui oraș care va trece 600.000 – 1 milion de oameni”, a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.
Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a arătat că populația municipiului a scăzut semnificativ, dar traficul a crescut foarte mult. Salanță crede că oamenii s-au mutat din Cluj-Napoca în Florești, Apahida, Baciu, Feleacu, Chinteni, Ciurila.