ȘTIRI NON-STOP CLUJ

Cum a ajuns, de fapt, președintele U Cluj, să împrumute clubul. Radu Constantea explică: „Eu m-am lăsat întotdeauna ultimul pe listă la plăți”

radu constantea

Zilele trecute presa din Capitală specula cum Radu Constantea, actualul președinte al FC Universitatea Cluj, ar accepta restanțe salariale după ce ar fi lucrat voluntar la club șase ani. Ba chiar mai mult, că în ultima lui declarație de avere apare că acesta ar fi împrumutat clubul cu aproape 50.000 de euro. Cum explică șeful clubului creanța uriașă pe care o are de recuperat de la club? Simplu, Radu Constantea a făcut voluntariat șase ani la club, ulterior acesta a obținut un contract, însă nu și-a încasat până acum salariile, banii rămânând tot în bugetul clubului.

Declarația de avere a președintelui de la U Cluj arată că a împrumutat clubul. Iar ea conține, la rubrica „împrumuturi acordate” de cel în cauză, o sumă mare cu care Radu Constantea ar fi ajutat clubul Universitatea Cluj: 240.000 de lei, ceea ce înseamnă aproape 50.000 de euro, scria Golazo.

„Ceea ce apare ca împrumut către club provine din salariile pe care nu le-am încasat. Eu m-am lăsat întotdeauna ultimul pe listă la plăți, tocmai ca să nu afectez cash-flow-ul societății. Și s-au adunat salarii restante, iar dacă în declarația din noiembrie 2024 apare 240.000 de lei înseamnă că atât era la un moment dat. Precizez însă că deși declarația respectivă are ca dată noiembrie 2024, ea se referă la anul 2023, așa e procedura.

Din 2016, de când sunt implicat la club și până în momentul în care Universitatea Cluj a promovat, vara lui 2022, adică timp de 6 ani eu am făcut muncă voluntară aici. Abia din momentul în care am ajuns în Liga 1 am acceptat și salariu”, a declarat Radu Constantea pentru sursa citată.

Întrebat dacă ar fi nevoit să completeze în prezent o nouă declarație, cu situația din acest moment, Constantea a precizat că „la rubrica împrumuturi ar apărea undeva în jur de 150.000 de lei“. Ceea ce înseamnă salarii restante de circa 30.000 de euro.

Ce salariu are Radu Constantea la U Cluj? Conform aceleiași declarații de avere, în 2023 a rulat pe un contract lunar net de aproape 5.000 de euro. „Acum e mai mic, de exemplu, pentru 2024 e undeva la circa 220.000 de lei”. Ceea ce înseamnă aproape 3.700 de euro.

Pentru tot anul 2023, ultimul pentru care există date oficiale publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor, Universitatea a raportat încasări totale care au trecut de 7 milioane de euro, de la Primăria, în acel an, U a primit 2.400.000. Spus altfel, bugetul echipei mizează în mare parte pe surse private, nu publice.

1 comentariu

  1. Era unul cu manareli care a spus că fără o sumă de(..? nu se da jos din pat. Cam asta a devenit standardul la ăștia care au supt țîță la cooperativa pnl – psd, 5000 euro pe lună, din sinecuri, normal că din banii publici sau europeni,in cazul de aici chiar ai cetățenilor urbei. Decizii în care nu privati gestionează infrastructuri cu bani publici ci odraslele prin care se plătesc alte datorii, dealuri cu bani publici 2 Românii, una care țipă de foame și trăiește de la o zi la alta și alta care trăiește în huzur din meritul că is cu partidul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *