La Cluj-Napoca un sandvis Bagel, un covrig cu somon sau șuncă, se vinde cu 40 de lei, adică prețuri de Amsterdam, unde salariile sunt de 3000 de euro.
”Vi se pare normal sa dai 40 de lei pentru un bagel?? Are si sute de recenzii cu 5 stele…”, a precizat un clujean, șocat de tarife.
Se pare că anul trecut acolo erau prețuri de 30 de lei. ”Era vreo 30 de lei anul trecut, și și așa mi se părea mult.
Hai că o dată la ceva timp, mergea. Dar asta e deja nesimțire… or fi ele bune, dar nici chiar asa…”, a mai comentat cineva.
Internauții au identificat produse similare din Amsterdam, dar la tarife de 5 euro – 7 euro. ”Somonul e mai bun sigur. Păi în Amsterdam oricine își permite cât de cât să își mai ia o figură de genul să comande acasa. În Ro, la salariul minim, oh boy”, a mai comentat cineva pe Reddit.
1 comentariu
Din cauza comodității orășenilor, au crescut așa de mult prețurile. Vă explic.
Aplicațiile percep un comision de 40% restaurantelor. Adică, din 38 de lei, restaurantul rămâne cu 23. TVA-ul și impozitul se plătesc din acei 38 de lei – aproximativ 8 lei. Deci rămân cam 15 lei.
Din acești 15 lei trebuie scăzute materia primă, salariile, impozitul pe salarii, curentul, gazul și toate celelalte (schimbarea uleiului – că asta e la modă acum –, contabilitatea și multe altele). În cele din urmă, dacă rămâne cu 5 lei, e bine. Bine pe naiba. Dar ăsta e sistemul nostru.
Și toți se plâng de prețuri. Și mie mi se pare mult 40 de lei pe un produs de genul ăsta, dar altfel ar putea să închidă. Din păcate, asta e..