ȘTIRI NON-STOP CLUJ

Clujenii spun că proiectul Cluj Bike pare abandonat – FOTO

Clujenii spun că proiectul Cluj Bike pare abandonat - FOTO
Clujenii spun că proiectul Cluj Bike pare abandonat - FOTO

Clujenii se plâng de faptul că Primăria Cluj-Napoca nu mai întreține așa cum trebuie proiectul Cluj Bike, care oferă posibilitatea parcurgerii orașului pe biciclete cumpărate din fonduri europene.

În statiile Buna Ziua, Observator si multe altele bicicletele sunt toate fie cu lantul scos/lipsa, fie cu cauciucurile desumflate. Singurele biciclete noi sunt blocate si nu pot fi accesate”, a reclamat un clujean.

Cluj Bike este un proiect realizat din fonduri europene, care a costat milioane de euro. Cu toate acestea, realizarea lui a lăsat mult de dorit.
Emil Boc spunea în 2017 că proiectul va fi continuat, dar nu s-a mai făcut nimic, mai ales că au apărut trotinetele electrice.

Clujul are cel mult 500 de biciclete incluse în programul Cluj Bike, inclusiv cele care sunt defecte, și un număr de 25.000 de abonamente. Acest lucru arată că ar fi nevoie de investiții noi pe această linie.

În 2017, Boc anunța un studiu de fezabilitate pentru Bike Sharing 2, care a rămas tot acolo, la capitolul promisiuni.

Un raport public al celor de la ProBikeAddiction arată gafele făcute până acum și lipsa de viziunile în dezvoltarea benzilor pentru bicicliști.

Benzile comune pentru transport public şi de biciclete sunt la limita legii. S-a pus indicator de pistă şi bandă de autobuze, dar legea spune că dacă ai pus semn de pistă de biciclete, autobuzele nu au ce căuta. Primăria şi-a asumat o forţare a legislaţiei. Pe 21 Decembrie, de exemplu, dacă eşti pe bicicletă trebuie să urci pe trotuar pentru a lăsa autobuzul să treacă. Există marcajul traversare pentru biciclete, dar nu există indicatoare rutiere pentru a semnaliza acest lucru. Când Primăria face piste de 70 cm lăţime şi le zici că asta nu e pistă, ci o aberaţie, ei îţi răspund: ”unde scrie?” Astfel, se pot arunca în continuare bani publici pe aşa-zis piste de biciclete care nu respectă lăţimea indicată, spaţiile de siguranţă, designul la intersecţii. Pista trebuie să aibă 1,50 m pentru ca două biciclete să poată trece una pe lângă cealaltă. Primăria se laudă cu 45 de kilometri de pistă dar când te uiţi unde sunt acei mulţi kilometri, vezi că sunt tot felul de străduţe mici sau piste care vin de nicăieri şi duc nicăieri. Unele piste de biciclişti nu au continuitate, se opresc înaintea intersecţiilor, lăsând bicicliştii să se descurce singuri unde este mai dificil. In primul rând, pistele trebuie să lege zona centrală de principalele cartiere cu o pistă acceptabilă”, explică specialiștii de la ProBikeAddiction, într-un raport al Consiliului Civic Local.

1 comentariu

  1. CLUJ BIKE – Proiectul dispretuit de Primarul Emil Boc, incapabil sa-l gestioneze si dezvolte cu noi biciclete si piste.
    JEGURILE-lui-BoK, starnesc scarba din partea clujenilor, pur si simplu strica imaginea orasului pentru cei ce ne viziteaza, deoarece sunt:
    – vechi si ruginite,
    – le cade lantul si nu pot fi folosite,
    – saua e rupra sau nu se poate ridica/cobora,
    – schimbatorul de viteze si franele sunt defecte,
    – soneriile, ochii de pisica, lampile … sunt furate,
    – multe roti sunt necentrate, unele cauciucuri sunt sparte,
    – murdaria de pe ele e din 2015,
    – cosurile pentru alimente sunt rupte sau disparute,
    – multe PANOURI de LOGARE sunt inchise de Primarie, sunt murdare iar TOATE au DISPLAY-urile greu sau imposibil de citit. Lumea suna la “ClujBike” pentru a fi logati MANUAL de operatoarea de acolo.
    – va las sa continuati cu aceste observatii inadmisibile la un oras precum Cluj-Napoca (sigur, in cazul in care ar fi administrat de oameni responsabili, NU de BoKemoni).
    Atata indolenta, nepasare, fara grija de bunul public primit in administrare, lipsa de implicare si raspundere in intretinerea, repararea, inlocuirea acestor mijloace nepoluante de mobilitate dorite de clujeni,
    NU VEZI NICAIERI, nici in Burkina Faso…
    Daca stie cineva NUMELE si PRNUMELE lui Dorel-din-Primarie, pe care l-a angajat Emil Boc pe “noile locuri de munca bine platite in birocratia politrucica ELECTORALA”
    si al carui salar il platim noi fraierii de clujeni contribuabili, sa-l mentioneze la COMENTARIILE de mai jos.
    Asa sa-l cunoasca TĂT Cluju si pe acest “votant” al PNLcj pentru munca de mantuiala si iresponsabilitatea de care da dovada.
    Iata ce scria presa in MAI 2015/ acum 10 ani, timp in care Emil Boc nu a fost in stare sa intretina acest proiect: https://gazetadecluj.ro/pistele-proiectului-bike-sharing…/
    …………………………..
    Domnule Primar Emil Boc,
    1 – Imediat sa dispuneti inlocuirea TUTUROR BICICLETELOR vechi cu unele noi moderne. Pana in 9 iunie vrem sa vedem cat de preocupat si responsabil sunteti de CALITATEA VIETII biciclistilor din Cluj, reducerea traficului INFERNAL-si-POLUANT, cresterea gradului de inlocuire a masinilor-cu-mijloacele alternative, etc. etc.;
    2 – La prima sedinta de Consiliul Local sa aprobati “sudarea” PISTELOR-de-BICICLETE care pornesc de nicaieri si se termina nicaieri.
    Carpelile facute cu intreruperi pe distante mari intre pistele de biciclete starnesc rasul la minciunile pe care le debitati privind “realizarile” nerealizate si in acest domeniu de care raspundeti personal: FISA POSTULUI DE PRIMAR platit cu 32.000 lei/luna + sporuri si alte facilitati…
    Ce va cer civicii sunt FAPTE-nu-GARGARAGEALA sau “coeziune europeana” sau “schengen”… care nu intereseaza fix pe nimeni nici din Cluj sau Romania si nici la BRUX.
    La capitolul acesta ati KiXaT lamentabil iar o idee generoasa ati reusit sa o transformati in 10 ani intr-un ESEC PERSONAL incredibil, de management ne-performant si pagubos.

    La Cluj NIMENI nu-i lasat in urma si n-are voie sa mai fie PROST !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *