Clujean atacat în parc de o cioară: ”Nu este o glumă. Îmi este frică să mai trec pe acolo”
Un clujean se plânge că a fost atacat de o cioară / corb în Parcul Feroviarilor. Scena pare a fi desprinsă din filmul lui Alfred Hitchcock
”Duminică dimineața, am fost atacat de către un corb sau o cioară in timp ce alergam prin Parcul Feroviarilor. Nu este o glumă, m-a agățat de păr de două ori, încat îmi este frică să mai trec pe acolo”, a reclamat clujeanul.
Studiu – Ciorile pot fi ranchiunoase. Nu le supăra pentru că te țin minte
Ciorile nu sunt păsări obișnuite. Au o inteligență sclipitoare și o fire foarte sociabilă. Cercetătorii care le-au testat de-a lungul anilor au făcut niște descoperiri interesante legate de mintea acestor zburătoare.
Ciorile pot fi ranchiunoase. Ar fi bine să nu superi o cioară, pentru că te va ține minte, iar un experiment chiar a demonstrat că ciorile nu uită figura celor care le supără.
În 2012, cercetătorii americani din Seattle au răpit niște ciori. Purtând o mască pe care au numit-o în studiul lor ”fața amenințătoare”, oamenii de știință au prins 12 păsări.
Ciorile au fost ținute captive timp de patru săptămâni, timp în care au fost îngrijite de o persoană care purta o mască diferită, numită „fața de îngrijitor”.
Măștile nu aveau un aspect exagerat amenințător sau prietenos. Erau neutre, însă diferite. Păsările au legat experiența lor de aceste măști.
În timpul captivității, au intrat în contact și cu masca amenințătoare, iar imediat după aceea au fost supuse unor scanări cerebrale.
Pentru prima dată, cercetătorii au documentat că creierele ciorilor făceau asocieri negative, în mod similar cu mamiferele.
În cele din urmă, păsările au fost eliberate, iar un experiment ulterior a arătat faptul că ciorile nu uită. După câțiva ani, păsările au recunoscut masca amenințătoare purtată de un cercetător. Au croncănit amenințător la adresa lui și l-au atacat.
3 thoughts on “Clujean atacat în parc de o cioară: ”Nu este o glumă. Îmi este frică să mai trec pe acolo””