ȘTIRI NON-STOP CLUJ

Cioara psihopată din Cluj-Napoca atacă persoanele cu părul lung! Pe ce stradă au fost atacate o mămică și fiica ei

Cioara psihopată atacă persoanele cu părul lung din Mănăștur! Pe ce stradă au fost atacate o mămică și fiica ei
Cioara psihopată atacă persoanele cu părul lung din Mănăștur! Pe ce stradă au fost atacate o mămică și fiica ei

O nouă persoană a raportat atacuri de ciori în Mănăștur. Femeia a spus că mergea spre grădiniță cu fiica ei, când o cioară agresivă le-a atacat.

Astăzi, în jurul orei 7:15, în drum spre gradiniță, am fost atacată, împreună cu fetița, de o cioară foarte agresiva. La fel a pățit încă o persoana care era în zona. Va rugam sa interveniti deoarece sunt mai multe persoane care au patit acelasi lucru si este o zona frecventată de către copii, fiind langa o scoala si gradinita”, a relatat o mămică.

Astfel de atacuri au fost raportate toată săptămâna, în Parcul Feroviarilor, dar și în Mănăștur, pe Mehedinți, strada Edgar Quinet sau Dimitrie Gusti.

Ciorile sunt păsări foarte deștepte.

Studiu – Ciorile pot fi ranchiunoase. Nu le supăra pentru că te țin minte

Ciorile nu sunt păsări obișnuite. Au o inteligență sclipitoare și o fire foarte sociabilă. Cercetătorii care le-au testat de-a lungul anilor au făcut niște descoperiri interesante legate de mintea acestor zburătoare.

Ciorile pot fi ranchiunoase. Ar fi bine să nu superi o cioară, pentru că te va ține minte, iar un experiment chiar a demonstrat că ciorile nu uită figura celor care le supără.În 2012, cercetătorii americani din Seattle au răpit niște ciori. Purtând o mască pe care au numit-o în studiul lor ”fața amenințătoare”, oamenii de știință au prins 12 păsări.

Ciorile au fost ținute captive timp de patru săptămâni, timp în care au fost îngrijite de o persoană care purta o mască diferită, numită „fața de îngrijitor”.

Măștile nu aveau un aspect exagerat amenințător sau prietenos. Erau neutre, însă diferite. Păsările au legat experiența lor de aceste măști.

În timpul captivității, au intrat în contact și cu masca amenințătoare, iar imediat după aceea au fost supuse unor scanări cerebrale.

Pentru prima dată, cercetătorii au documentat că creierele ciorilor făceau asocieri negative, în mod similar cu mamiferele.

În cele din urmă, păsările au fost eliberate, iar un experiment ulterior a arătat faptul că ciorile nu uită. După câțiva ani, păsările au recunoscut masca amenințătoare purtată de un cercetător. Au croncănit amenințător la adresa lui și l-au atacat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *