Cascada Ciucaș din Cluj, prea puțin cunoscută, dar unicat în România. Ai parte de hidromasaj natural ca la spa – FOTO
România este plină de locuri spectaculoase. Printre numeroasele destinații de poveste din țara noastră se numără și Cascada Ciucaș, situată în inima pădurii, un loc natural de o frumusețe rară, dar mai puțin cunoscut.
Cascada Ciucaș este perla județului Cluj
Cei care au descoperit această cascadă și care s-au lăsat fascinați de împrejurimi, au ținut să împărtășească imagini și experiențe din întreaga lor călătorie.
”Ce loc ireal de frumos am găsit! Cascada Ciucaș este spa-ul natural, mai puțin știut, din inima pădurii. Ne-au zis prietenii despre această cascadă și am zis să mergem și noi să o vedem. A fost o experiență inedită, pentru că locul se află în sălbăticie, într-o zonă izolată, și te provoacă să-i cunoști frumusețea. Salvează, repede, postarea, pentru că îți va fi de folos, în 2024”, au transmis cei de la calatorinbascheti, pe pagina de Instagram cu același nume.
Fanii au rămas de-a dreptul cuceriți când au văzut peisajele de basm, mulți dintre ei precizând că așteaptă cu nerăbdare să viziteze Cascada Ciucaș. Alții, curioși fiind, nu au ezitat să pună întrebări pentru a afla ce poți vizita în zonă sau care este perioada ideală pentru călătorie.
Cum ajungi la Cascada Ciucaș
Cei de la calatorinbascheti au precizat faptul că această Cascadă se află la 45 de km de Cluj-Napoca, Defileul Hășdate, chiar lângă satul Cornești și Cheia, comuna Mihai Viteazu.
Tot ei o descriu ca fiind „o zonă necunoscută, cu natură pură și ape limpezi care curg din munți, cu peisaje de poveste care îți vor da relaxarea de care ai nevoie. Poți face baie și hidromasaj gratuit prin forța apei”.
De asemenea, aceștia recomandă turiștilor să vină la Cascada Ciucaș în perioada verii, când apune soarele și apa este mai caldă. Mai mult, ei menționează și faptul că în zonă se găsesc o mulțime de cazări unde poți plăti cu cardul de vacanță și îți poți alege pensiunile sau hotelurile preferate. Tot în zonă poți ajunge și la Salina Turda, Cheile Turzii sau Tiroliana de la Cheile Turzii.
„Cum ajungi? Mergi cu mașina până la ieșirea din comuna Mihai Viteazu și faci la dreapta spre satul Cheia. Ultimii trei kilometri sunt neasfaltați. Îți lași mașina lângă stația de apă și mergi pe jos, câțiva zeci de metri, printr-o zonă mlăștinoasă, amenajată doar cu niște cauciucuri și corzi de care te poți sprijini.
Poate, fotografiile nu-i fac dreptate acestui loc, dar este un mic colt de rai. Apele curg, cu repeziciune, de pe stânci, și formează un lac adânc de vreo doi-trei metri adâncime, în care poți să faci baie”, mai informează calatorinbascheti pe pagina oficială de Instagram.