Cartierul Mărăști a ajuns din nefericire un rai al sălilor de jocuri de noroc. Sunt atât de multe, încât pe strada Fabricii, lângă sensul giratoriu mare din Mărăști, sunt cel puțin 7 – 8 săli de jocuri de noroc, locuri ale pierzaniei.
”Am trecut prin cartierul Mărăști, zilele trecute, mai exact strada Fabricii, și am o întrebare pentru cei din zona: cum s-au aprobat așa multe săli de jocuri/ pariuri? Unele cu un aspect grobian (cea din sensul giratoriu)”, a explicat un cititor.
Explicația este și una de marketing. ”E si asta o tactica de marketing. Așa au făcut și La Casa cu Panmarul. Peste tot unde avea Panemar magazin, au cumparat/închiriat și ei un spațiu cât mai aproape. O să vezi asta cam peste tot în Cluj, unde ai un Panemar, pe o rază de câțiva metri e și La Casa.
Sunt mai multe zone unde s-au îngrămădit așa. Într-o vreme erau și în Zorilor pe Pasteur, dar n-am mai trecut pe acolo de vreun an să văd dacă s-a mai schimbat ceva. Pe Fabricii au noroc și de clientela potrivită și îmi imaginez că le merge bine.
Revenind la întrebarea ta, eu tind să cred ca puține din ele au autorizații pentru amplasare de firma luminoasa, mai ales ca pe zona aia ar fi trebuit să intre în comisii de aprobare etc. sau dacă au, au pentru alt format fata de cel real executat. Cred ca pe punctul asta poți încerca sa faci plangere. Iar dacă s-a chiar aprobat așa ceva și fațada lor e legală, poate știi ce aveți de făcut pe 9 iunie. Oricum locatarii și asociațiile care dau în chirie spațiile, sper ca își șterg lacrimile cu banii din chirie”, a explicat cineva.
”Sălile cu aspect aiurea sunt ale unor mafioți la care Primăria are ori nu face nimic, ori plătesc bani grei. Știu și de săli care au luat amenzi, le platesc si asta e, amenda e parte din costul de rulare”.
”Înțeleg că pot să funcționeze, că numărul acestora e calculat în funcție de populație și unii sau alții fac bani pe seama loc, etc. dar aspectul e deranjant și trist.
Plus că este o școală imediat după Kaufland, Biblioteca și Consiliul Județean aproape de sens”.