Care este cel mai sănătos pate de ficat din comerț, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a analizat mai multe tipuri de pateuri de ficat disponibile în comerț pentru a determina care este cea mai sănătoasă opțiune. Ea recomandă ca atunci când alegem un pate de ficat, să fim atenți la conținutul de ficat, sare, grăsimi și numărul de ingrediente, toate acestea având impact asupra calității produsului.
Pateul de ficat, potrivit Mihaelei Bilic, poate fi un aliment nutritiv, având un conținut ridicat de fier, vitamina A și vitamina B12, toate benefice în prevenirea anemiei. Cu toate acestea, pentru a alege o variantă sănătoasă, e esențial să verificăm câteva aspecte:
Conținutul de ficat: Cu cât acesta este mai ridicat, cu atât pateul este mai sănătos și mai aproape de un aliment natural.
Conținutul de sare și grăsimi: Bilic recomandă să optăm pentru un produs cu cât mai puțină sare și grăsimi, ideal sub 28%.
Numărul de ingrediente: Cu cât lista ingredientelor este mai scurtă, cu atât produsul este mai puțin procesat și mai potrivit pentru consum.
Potrivit analizei, cel mai sănătos pate de ficat dintre produsele evaluate este cel care conține 46% ficat, având un raport optim între ficat, sare și grăsimi, precum și un număr redus de ingrediente.