Canadian la Vărzăria din Cluj-Napoca: ”Budinca Vargabeles a fost însă la fel de bună ca pe vremuri….”

0
Canadian la Vărzăria din Cluj-Napoca: ”Budinca Vargabeles a fost însă la fel de bună ca pe vremuri….”

Canadian la Vărzăria din Cluj-Napoca: ”Budinca Vargabeles a fost însă la fel de bună ca pe vremuri….”

Actualul restaurant Vărzărie este amenajat pe vechea locație a restaurantului Crișul. Un clujean emigrat în Canada și-a adus aminte de local, după ce publicația Clujenii.ro a scris despre experiența avută de niște turiști la Cluj.

Da, actualul restaurant e în locul în care era restaurantul Crișul, înainte de 1989. Mâncam uneori acolo cand eram student… vărzăria și “fasolăria” erau un pic mai departe, spre Teatrul Național.

Am mâncat în 2019 acolo, așa de nostalgie după mai mult de 40 de ani (locuiesc în Canada), foarte ieftin, într-adevăr, dar se mânca doar afară (în curte), înăuntru nu era aer conditionat… pe o caldura teribilă. Budinca Vargabeles a fost însă la fel de bună ca pe vremuri….”, a explicat clujean plecat în Canada.

Zilele trecute, doi turiști au mâncat la Vărzărie și ne-au relatat că s-au simțit excelent. Prețul a fost foarte bun, având în vedere că au mâncat în centrul Clujului și au plătit 100 de lei.

Citește și Cât au plătit doi turiști la Vărzărie, în Cluj-Napoca: ”Am crezut că e ceva greșeală. Am chemat chelnerul ca să îi explicăm!” – FOTO

Rețetă Vargabeles de Cluj:

Ingrediente Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

2 pachete de taitei lati (200g x 2)

4 oua

4 linguri de faina

200 g zahar

500 g branza de vaci

1 plic de zahar vanilat sau 1 lingurita de esenta

100 g stafide

1 praf de sare

Timp de preparare: sub 30 minute

Cum se prepară un Vargabeles de Cluj

Taiteii se fierb in apa cu sare “conform instrucțiunilor de pe plic”.

Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie, faina si branza, iar la sfarsit, amestecand cu o lingura de lemn, stafidele.

Compozitia de branza se amesteca intr-un bol cu taieteii scursi, lasandu-se cam un sfert in compozitie de-o parte.

Intr-o tava unsa cu ulei se pun tăițeii amestecati cu branza, iar deasupra se stratul de branza lasat de-o parte.

Tava se da la cuptor mic pana se rumeneaste deasupra.

Dupa ce scoateti tava din cuptor lasati sa se aceasca putin pentru a se aseza mai bine compozitia, fiind si mai usor de taiat pe urma. Merge foarte bine si rece.

Budinca de paste cu cas e o alta varianta buna de budinca. Daca sunteti amatori, si reteta de Spaghete cu branza la cuptor o sa va placa!

About The Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2024 © Clujenii.ro | Toate drepturile rezervate